Matthias
Matthias | inbouwmonteur, Hedin Automotive Bedrijfswageninrichting

Je bent altijd wel bezig om jezelf te innoveren. Ik vind het belangrijk om nieuwe dingen te leren.


Ik heb een achtergrond en specialisatie in elektrotechniek, maar bij Stern houd ik me met name bezig met de inrichting van bedrijfswagens. Op het gebied van bedrijfswageninrichting doe ik alles. Van flitsers (sirenes) tot aan kastjes. 

De techniek in de auto’s is erg aan het veranderen. Om de elektra in de auto’s beter te begrijpen volg ik cursussen. Bijvoorbeeld de cursus airco en dubbele cabines inbouwen. Qua werkzaamheden zijn sommige dingen wel moeilijk om uit te zoeken. Bijvoorbeeld omvormers, wat voor draad moet je gebruiken, hoe moet je het afzekeren, etc. Hoe dit beter kan en veiliger wordt, overleggen we met het team. Dat vind ik belangrijk. Het uitzoeken van dit soort dingen is ook het leuke aan het werk. Ook de werkomgeving maakt het werken bij Stern erg leuk. In de werkplaats zijn we een echt team. Ik kan alles vragen aan de jongens. Dat klinkt misschien als een standaardantwoord, maar het is echt zo. Het is gewoon een gezellig en lekker cluppie.

Wat ik nu doe vind ik heel leuk, maar ik wil me graag verder ontwikkelen in dit vak door nog meer opleidingen te doen. Dat is het fijne van Stern. Je hebt de vrijheid om te beginnen waar je wil. Je mag zelf bepalen of je eerst elektro wil doen of eerst vloeren. Natuurlijk heb je nog wel je klus, die auto, maar daarbinnen heb je veel vrijheid. Mogelijk wil ik me meer specialiseren in elektro specifiek voor auto’s. Canbus systemen vind ik interessant. Vroeger hadden alle verbruikers een eigen draad, bijvoorbeeld de lampjes, knipperlichten, remlichten, etc. Nu gaat dat allemaal door één draad. Ik wil me er in verdiepen hoe dat precies werkt. 

Lijkt dit jou ook iets?